MINDSET

#5 Bosbarbecue

Hallo iedereen,

Ik ben al een tijdje terug van vakantie en ik heb jullie daarover nog een artikel tegoed maar aangezien ik 1001 foto’s en filmpjes heb die ik nog moet bewerken krijgt dit artikel van mij voorrang.

Gisteren waren wij uitgenodigd op de barbecue van BOS. De meeste van mijn dichte vrienden kennen BOS al maar voor de andere BOS is de afkorting van Brothers of Solidarity.

Bos is een vriendengroep die een jaar geleden het initiatief nam om mensen die het nodig hebben uit de nood te helpen. Uit de nood helpen wordt bij hun verstaan uit een hele brede waaier van daden, elke zondag eten maken voor de daklozen in Brussel, er wordt zelf eten voor de hondjes voorzien, kleren uitdelen, een forum beheren waar mensen die spullen nodig hebben en spullen kwijt willen zijn maar weinige voorbeelden van de zoveel hulplijnen die zij aanbieden.

Nu 1 jaar, 52 weken later, organiseerden ze gisteren hun eerste bbq.

Ik moet eerlijk toegeven, het was een schot in de roos! Lekker eten, drinken, vrienden, kennissen, diertjes, leuke omgeving en dat met in het achterhoofd dat je er bent om een goed doel te steunen geeft je toch wel een goed gevoel.

Hieronder vinden jullie mijn filmpje dat ik ineen heb gestoken om jullie mee te laten genieten:

Jullie kunnen Bos ook zelf steunen door:

jullie op hun Facebookpagina lid te maken zodat jullie op de hoogte blijven voor hulpoproepen

een t-shirt, hoodie, een pet,.. te kopen (Voor heren, dames en kids beschikbaar 🙂 )

Hulp aanbieden op zondag

Iets lekkers te koken voor de daklozen op zondag

Zelf een actie opstarten ten voordele van BOS

en zo veel meer ..

Ondertussen startte ik al zomeractie op met als oproep: Hotelzeepjes!

Ik riep/roep iedereen op om deze zomer (en van alle vorige hotelreisjes) de badkamerbenodigdheden die je krijgt te verzamelen en bij mij te brengen. Ondertussen ontving ik al heel wat zeepjes maar ik ben toch nog steeds op zoek. Meld jullie massaal aan! Ik maak later pakketjes die BOS dan kan uitdelen aan de daklozen in Brussel.

Van zodra ik later zelf beter te been ben hoop ik ook eens van alles te kunnen bakken en een zondag mee te kunnen gaan helpen.

Daarom roep ik nogmaals op om hulp, spullen, eten, drinken, alles wat je kan missen of nog bruikbaar is en je toch zomaar bij de vuilbak zou komen te doneren. Ik ben er zeker van dat in mijn vrienden en kennissenkring mensen zijn die hun geroepen voelen, mensen met een zaak die kunnen steunen, alle beetjes helpen!

Het is niet veel en het hoeft niet veel te zijn, een kleine daad is genoeg maar als we allen samen een beetje doen dan kunnen we geloven dat we toch ons best hebben gedaan om deze wereld een beetje mooier te maken.

Ik wil nogmaals de mannen van BOS bedankten voor dit mooi initiatief!

Ik ben eigenlijk stiekem zéér fier dat ik deze mannen mijn vrienden kan noemen 🙂

Kus van K!

1 thought on “#5 Bosbarbecue

  1. ik ben ook heel trots op deze mannen en ook ik probeer zoveel mogelijk mijn steentje bij te dragen groetjes de mama van David

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *