FOOD

#3 Nacht van de Gastronoom door Pezo Catering

Dat ik een kleine bourgondiër ben is denk ik wel algemeen geweten. Mij kan je dus echt wel hemels gelukkig maken met eten en drinken. Na zo een hele tijd, welgeteld 10 weken binnen te zitten was het nog eens tijd om buiten te komen en heerlijk verwend te worden in het bijzijn van vrienden.

Vorige week zaterdag ging de eerste editie van nacht van de Gastronoom door in B&B Louis1924 georganiseerd door Pezo Catering .

Pezo Catering is een nieuw, jong en kwaliteitsvol cateringbedrijf dat uitgebaat wordt door Laurence & Arno. Zij organiseerden al eerder kleine en grote evenementen waar nadien vol lof werd over gesproken. Zij leveren niet enkel eten en drank maar ook feestmateriaal zoals tafels en springkastelen, kortom het volledige totaalpakket. Dit is allemaal mogelijk op het door jullie gewenste locatie of zij kunnen jullie ook helpen met juiste locatie uit te zoeken. Dit allemaal maakte mij natuurlijk zelf heel benieuwd om dit concept te ontdekken.

We werden van begin tot het einde heerlijk verwend.

Een menu om U tegen te zeggen.

 We begonnen met een watermeloen mocktail vergezeld met aperohapjes.

Voor mij een hele geslaagde starter van een fijne zomeravond met vrienden.

Met dit warme zomerweer drink ik liever iets fris en heel vaak neem ik op resto ook altijd een alcoholvrije cocktail als starter. Je zou ervan verschieten hoeveel horecazaken zelf geen goede mocktail kunnen aanbieden. (Lees: sinaasappelsap met een of andere grenadine valt voor mij niet onder mocktail, al zeker niet in een longdrink glas, dat is gewoon zóóó 2000)

Een goed aperodrankje en hapje daar staat of valt je avond toch gewoon mee .. 🙂 Voor mij is apero DE belangrijkste maaltijd van de dag & dat watermeloen 1 van mijn favoriete fruiten is, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

We moesten nog aan de tafelhapjes, de tapas en het dessert beginnen. 14 bordjes lang, pure verwennerij. Heerlijke schilderijtjes op bordjes.

Ik hoor sommige al denken: ‘ 14bordjes :-O ‘. Jaja! 14 bordjes 😀 maar met de nodige tijd tussen niet te kort, niet te lang, niet te groot en niet te klein. Ik denk dat je zoiets ook niet mag onderschatten als kok om alles op tijd, op het juiste moment en aan de juiste hoeveelheid af te leveren.

En ook niet als bediening, om zoveel mensen, zo snel mogelijk na elkaar te bedienen met steeds weer die vriendelijke lach.

Mijn favorietjes waren de oesters, goujounettekes van kabeljauw, de tataki van tonijn, carpaccio van leng, vitello tonatto, ravioli van langoustines, buikspek, de gemarineerde ananas, panna cotta en de aarbei met munt in witte wijn.

Nog geen week later ben ik nog steeds stiekem aan het nagenieten en ook bij de het toevoegen van deze foto’s met hun eten loopt het water me alweer in de mond.

Ik weet dat ik op de volgende nacht van de gastronoom ook weer aanwezig zal zijn & ik weet ook wie dat de catering van ons volgend feestje zal verzorgen.

Pezo Catering is gewoonweg een aanrader. Gelooooooooof mij maar.

Het is ook gewoon een mooi verhaal, een jong koppel met een droom uit het Pajottenland.

Ik hoop dat al deze aspecten jullie kan overtuigen om hun te boeken.

Wij klinken alvast op Pezo Catering!

Kus van K!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *